Deratizace
Provádíme kompletní ochranu před škůdci.
Sklady, restaurační, kuchyňské a další provozy, sklepy.
Provedeme: Prohlídku objektu a vyhodnocení rizikových míst s možným průnikem škůdců
Průzkum na přítomnost hmyzu
Průzkum na přítomnost hlodavců
Návrh nejlepšího řešení pro určitý druh provozu
Kompletní evidence dle platné legislativy
Pravidelné kontroly a vyhodnocení
Služby pro družstva a SVJ
Každá akce se liší jak podle druhu hlodavce, tak místě provedení. V suchém prostředí se zpravidla jako potravinová nástraha užívají jedové pasty v jedových staničkách, ve vlhkém prostředí (sklepy, vodní kanálky v domech) se musí použít voskové bloky, které nepodléhají plísním jako granulát. Do některých míst se kladou speciální boxy na uložení nástrahy, které důkladně zamezují průniku nebo poničení jinými zvířaty. Důležité je správné položení jedových stanic a pastí. Neodborné položení snižuje úspěšnost deratizace. Pozor – jed se musí pravidelně měnit. V některých sklepech je možno vidět jedové staničky s granulátem i několik let staré.
Před započetím samotné deratizace je v napadeném prostoru (budově, okolí objektu) potřeba určit, o jaký druh hlodavce se jedná. Nejčastější metodou zjišťování je určení podle trusu. Následujícím znakem přítomnosti mohou být stopy v prachu nebo v rozsypané mouce, ohlodání potravin.
Důležitá je volba jedové nástrahy. I když je jedová nástraha podle výrobce určena na všechny druhy hlodavců, nemusí ho určitý druh hlodavce vůbec přijmout
Hubení potkanů, krys, myší a dalších hlodavců.
Nepodceňujte možné zdravotní riziko z přítomnosti hlodavců ve Vašem okolí!
Nejčastější škody hlodavců jsou ekonomického rázu. Jsou případy, kdy hlodavci poničí zařízení objektů za stovky tisíc korun. Rozkousané kabely na nepřístupných místech, požáry, kontaminované potraviny ve velkoskladech.